Niedziela, 2 czerwca
Imieniny: Marianny, Piotra
Czytających: 6915
Zalogowanych: 7
Niezalogowany
Rejestracja | Zaloguj

Jelenia Góra: Pałki z rękawa

Środa, 11 stycznia 2017, 19:03
Aktualizacja: 19:14
Autor: Jel
Jelenia Góra: Pałki z rękawa
Fot. Archiwum
– Polecam upieczone w piekarniku pałki z kurczaka. To danie proste i na ogół smakuje – napisała do nas Czytelniczka i podała przepis: – Podudzia z kurczaka marynujemy w przyprawach, według gustu. Ja mieszam pieprz ziołowy z pieprzem czarnym, słodką papryką i odrobiną soli. Odstawiam pałki w przyprawach na dwie godziny...

- Potem umieszczam je w rękawie do pieczenia i wkładam na ok. godzinę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pod koniec rozcinam rękaw i na chwilę zwiększam temperaturę do 200 stopni, żeby pałki się zrumieniły. Można je podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką, albo jako przekąskę - napisała pani Joanna. Spróbujmy!

Ogłoszenia

Czytaj również

Dodaj komentarz

Zaloguj
0/1600

Czytaj również

Sonda

Z którym z autorów chcieliby Państwo spotkać się w Książnicy Karkonoskiej?

Oddanych
głosów
661
Puzyńska Katarzyna
33%
Twardoch Szczepan
31%
Żulczyk Jakub
35%
 
Głos ulicy
Ja lubię sushi, a ja wolę burgery domowe
 
Miej świadomość
Kraina Wygasłych Wulkanów w Polsce
 
Rozmowy Jelonki
Jak mówi ksiądz proboszcz: "tylko ruch nas zbawi"
 
Piłka nożna
Pudzian z wizytą na Złotniczej!
 
Aktualności
Deszcz tak lał, że dach w galerii przeciekał
 
Aktualności
Zbiorowisko kropelek nad Jelenią Górą
 
Aktualności
Licytowali sztukę
Copyright © 2002-2024 Highlander's Group